Meillä alkoi karkinostolakko. Tekniikka, jossa pyritään olemaan ostamatta karkkia (syödä saa, jos joku tarjoaa, olkaa kilttejä ja tarjotkaa mulle karkkia!) ja laitetaan suunnilleen Entisen Elämän karkkibudjetin verran rahaa säästötilille joka sunnuntai, kun taas yhdestä viikosta on selvitty. Jos tulee ostettua suklaapatukka tai pari, niiden hinta vähennetään säästösummasta. Yksinkertaista matikkaa siis. Näillä säästyneillä rahoilla maksetaan sitten vuoden päästä kaikki velat pois. Tai no puolet autolainasta, tämä on tavoite. Ei puhuta summista. En mä meidän lainamäärää häpeä vaan lähinnä sitä arvioituakin karkkiin menevän rahan määrää. Hyshys siis siitä.

No. Koska karkkia ei voi ostaa, pitää ostaa jotain muuta. Lakkohan ei koske jäätelöä, pullaa eikä keksejä. Riisisuklaa on muuten keksiä. Ja jäätelö nyt on muuten vaan välttämätöntä. Tähän liittyen tuli sitten plarattua jäätelöaltaan tarjontaa tuossa päivänä eräänä. Löytyikin monenlaista uutuutta ja herkkua. Kuten korvapuusti, omenapiirakan ja juustokakun makuisia jäätelöitä. (Tähän väliin silmienpyöritystä viisi kierrosta vastapäivään.)

KUKA niitä ostaa? Siis nythän on taas kerran sillä lailla, että omenapiirakka omenapiirakkana (ilman kermaviiliä, kiitos), korvapuusti todellakin korvapuustina ja juustokakkua ei ollenkaan. Nyt sitten ihan varmaan tämän kesän bileissä ehtoisa emäntä/isäntä haluaa oikein hemmotella vieraitaan ja lataa pöytään juustokakkujäätelöä. Toivottavasti jäätelön koostumus kerrotaan ennen kuin innoissani lastaan sitä lautaselle. Fakta 1: Juustokakkua ei syödä, jäätelöksi naamioitunakaan, ja fakta 2: jäätelön mainetta ei pidä pilata moisella hapatuksella.

Ookoo. Kun nyt siis on juustojäätelöä ja taannoin erehdyin ostamaan suolapähkinäjäätelöä (puistatus), niin tässähän on kasitie auki ja taivas kattona. Ei nyt rajoituta tylsästi marja- ja hedelmämakuihin. Milloin lanseerataan vappuherkuksi sillijäätelö? Juhannuksen välipalaksi grillimakkarajäätelö? Terveellisemmäksi vaihtoehdoksi lohi ja uudet perunat -kimara? Jouluksi lanttulaatikkojäätelö? Ja mihin jäivät vihannekset? Parsasorbetti? Hernepehmis? Selleri, sipuli?

Anteeksi nyt kun olen taas kranttu ja epäluuloinen. Mutta joku raja. Ja se raja menee juustossa, poikkeuksetta.