Kun olen liikkeellä jalankulkijana, kaikki autoilijat ovat pällejä jotka eivät ymmärrä antaa tilaa jalankulkijalle, eivät pysähdy suojatien eteen eivätkä tuon taivaallista välitä ajavatko lätäkköön niin että loassa raahustava ihmisparka kastuu kokonaan. Ja stereoistaan soittavat huonoa musiikkia niin että koko seutu jytkää. Ei hyvä.

Kun autoilen, jalankulkijat ovat epämääräisesti ja ennakoimattomasti säntäileviä pällejä, jotka poukkoilevat sieltä täältä tielle, jumittavat suojatiellä auton edessä, kävelevät niin tien laitaa että väistää pitää yli keskiviivan, näyttävät käsimerkkejä jos ei nyt just huomaa jotain pikkutippaa vettä tiellä ja siitä nyt vähän roiskuu päälle, ja ovat muutenkin ärsyttäviä ja tiellä.

Kun autoilen tai kuljen jalan, pyöräilijät ovat ihan vihoviimeisiä. Singahtelevat varoittamatta äänettä jostain takavasemmalta ohi ja viittä vaille ojaan suistavat jalankulkijan tai pylvääseen osuttavat autoilijan, ajavat aina väärässä paikassa tai sitten oikeassa mutta väärällä nopeudella tai muuten väärin. Tai pahimpana kaikesta soittavat sitä keleen kilikelloaan kun lykkään ja perässävedän karavaania kohti lähikauppaa.

Ja bussit. Pakkoko sieltä pysäkiltä on rullata eteen kun ei oikeasti ole paikkaa johon autolla yhtäkkiä väistää, muuta kuin vastaantulevien kaistalle jonkun jyrän eteen, kas kun muut autoilijatkin ovat yleensä pällejä jotka eivät huomaa Tilannetta vaikka sillä puskuria hierottaisiin. (Tietysti jos olen matkustajana bussissa, yksityisauton on syytä väistää ja nopiaan, koska kyllä sen bussin pitää sieltä pysäkiltä päästä matkaansa jatkamaan.) Bussi on myös aina liian aikaisessa tai sitten liian myöhässä, oikeaan aikaan sopivalla hetkellä se ei tule koskaan.

Vähän olen miettinyt että jos jonkun supervoiman saisin niin lentäminen olisi valintani mun. Voisi sitten manata lintuja ja lentokoneita, korkeudesta riippuen. Joustava eteneminen olisi epäilemättä silti liikaa vaadittu, jos ei jopa vähän tylsää, koska olennaista on olla oikeassa, ja siksi muiden pitää olla väärässä.  

 

Edit. 14.7.2009: Tämä julkaistaneen muokattuna toisaalla lähitulevaisuudessa. Kyllä se olen minä, ei plagiaattisyytteitä, kiitos.