Tänään nukuttaessani Oota yöunilleen toimin perinaisellisesti eli tein samaan aikaan useampaa asiaa. Tällä kertaa siis paitsi että imetin, lauloin Sinistä unta (kaikki neljä säkeistöä, viimeinen kahdesti), katsoin Idolsia ja luin kirjaa synnytysmasennuksesta (sattui kirjastossa käteen, ihan mielenkiintoinen), samalla myös mietin omiani. Viisi juttua kerralla, ihan ookoo veto, läsnäolo ja avautuminen voisivat olla parempia, ääntäminen ysiplus, vire väsynyt. Onneksi Oo on tähti että löytyy perheestä sellainenkin.

Mutta mitä tänään mietin? Kaikki haluavat palavasti tietää, kyllä, javisst. Pariakin juttua.

Ensinnäkin että mikähän siinäkin on että tavaratalot, erikoisliikkeet ja siltä väliltä olevat puljut, joissa on joko erillinen lastenvaate/tarvikeosasto tai koko puulaaki on erikoistunut tämän alan tuotteisiin, eivät ota huomioon rattaiden kanssa liikkuvia kansalaisia? Niitä jotka sinne potkupuku- ja goretex-kenkäosastoille rahaa kantavat? Olisin nimittäin tuossa männäviikolla käväissyt paikallisessa torinkulman tavaratalossa ostamassa Oolle kengät ja vaihtamassa vaipan, ja helpottanut omaakin oloani vessavisiitillä, mutta heti kättelyssä alkoi pistää niin vihaksi että jätin väliin ja painelin perhemarkettiin. Nimittäin kun rattaiden, edes kepeiden olemattomalla kääntösäteellä varustettujen kräpsien, kanssa ei pääse neljää metriä lähemmäs lasten kenkähyllyä, suunnittelussa on jotain pielessä. Vauvanvaateosastolle mainittujen menopelien kanssa ei viitsi edes yrittää. Hyllyväleistä puuttuu puoli metriä. Ja toinen mikä puuttuu on vessanpönttö lastenhoitohuoneesta. Tai no joo, siellä on sellainen miniatyyrivessa, turkkilaisesta reikä lattiassa -mallista seuraavaksi korkeampi. En suostu. Paitsi jos on tappava otsanhalkaiseva hätä ja vaihtoehtona pissiä pöksyihinsä. Aikuisten vessaan ei mahdu rattaat mukanaan. Yhdistettyyn miesten/invavessaan mahtuu, mutta sitä ei ilmeisesti siivota joka kuukausi. Haju sai viittä vaille oksentamaan (enkä ole raskaana). Laitoin palautetta laatikkoon. Varmaan todella tuloksekasta.

Hmmh. Mietin siis jotain muutakin, mutta olen unohtanut mitä. Pitäisi ehkä alkaa kirjoittaa muistiin. Siinä olisikin siipalle uutta ihmeteltävää naisen kyvyistä useamman asian yhtäaikaiseen tekemiseen,  kun paitsi  imettäisin, lukisin kirjaa, laulaisin ja katsoisin telkkaria, kirjoittaisin samanaikaisesti käsittämättömiä mind mapeja ja avainsanoja postit-lapuille.

En muuten osaa juoda pullosta tai lasista ja kävellä samanaikaisesti.