En ole aikoihin tehnyt listaa. Tehdäänpä nyt. Siis.

Raskausvaivat, top 10, satunnainen järjestys koska näiden ärsyttävyys vaihtelee mielialoittain:

  1. Sukulaiset. Typerät kysymykset ja veikkaukset. Eikö se jo synny (kysely alkaa rv 30 jälkeen vaikka valehtelen lasketun ajan huolellisesti tai ainakin jätän sen kertomatta), toivotaan että tämä nyt on tyttö (!!!argh!!!), muista nyt syödä salaattia, et kai sinä enää imetä?
  2. Suonenveto. Siis jumankekka että sattuu kun erehtyy yöllä venyttelemään. Magnesium ei auta.
  3. Muistin lopullinen häipyminen jonnekin takavasemmalle. Eilen mietin että hmm, maha tuntuu jotenkin hassulta, ihan kuin siellä liikkuisi jotain. Ihan tosi vai?
  4. Älytön tarve syödä balkaninmakkaraa sellaisenaan, vaikka ajatuskin on oikeasti aika yök. En suostu lukemaan valmistusaineluetteloa.
  5. Huoli. Jatkuva, kalvava huoli siitä kaikesta mikä voi mennä pieleen ja ihan varmasti meneekin koska en minä nyt toista raskautta voi haltsata kun eka meni niin näppärästi (oikeasti olen vain unohtanut...)
  6. Väsymys. Nuutava lamauttava pysäyttävä väsymys. Missä energinen keskiraskaus? Ei ainakaan täällä.
  7. Ärtymys. Että voikin olla niin että kaikki muut ihmiset tekevät kaiken väärin ja vielä ihan kiusallaan ja niin että minä siitä kärsin?
  8. Hissiremontti. Tai no tämä koskee muitakin kuin taloyhtiön raskautettuja, mutta ärsyttää ihan kympillä.
  9. Repäisykivut. Erehtyäpä nousemaan ylös liian nopeasti, tai tekemään yhtään mitään liian nopeasti.
  10. Karvat. Tämä raskaus, kuten edellinen, ei pysäyttänyt ylimääräisten ihokarvojeni kasvua. Pyh.

Ja oikeasti olen tyytyväinen ja onnellinen ja kaikkea sellaista, kunhan nyt ihmisluonnolle ominaisesti valitan. Ja koska tässä blogissa varmaan pitäisi kirjoittaa raskaudesta kun kerran kirjoittaja raskaana on. Sellaisia pissapuhdaspaineetookoo -neuvolaraportteja ei ole tulossa. Jokunen ultrakuva toivottavasti kyllä, kestäkää. Lupaan käsitellä myös muita päivänpolttavia aiheita, kuten ihokarvoja. Tiä sitten mikä ketäkin kiinnostaa mutta sori, mä olen diktaattori koska kirjoitan nämä jutut. Nih.