No ei ollut, mutta sopi vaan niin kivasti otsikoimaan tämä.

Blogilistalla seikkaillessani olen törmännyt kategoriaan muotiblogit. Muotiblogia pitää tavallisimmin parikymppinen tyttöihminen, joka raportoi sinne mitä puki tänään päälleen, mitä pukisi jos olisi varaa, ja mitä tänään osti henkkamaukasta. Kuulostaa sikäli tutulta, että tuleepa tuota itsekin raportoitua minkä vaipan puki tänään lapselleen, minkä pukisi jos olisi varaa ja mitä tänään napsautti nettikaupasta tai mitä Akun tehdas valmisti äsken tai viime aikoina. En minä siis ollenkaan ilkeile tässä,pois se minusta, kunhan yritän ajan hermolla olla. Ja siksi.

Minäkin tahdon muotiblogata. Koska vaatteeni eivät ole muodikkaita, en ainakaan usko että ovat, sovitaan että ne ovat yksilöllisiä tai ajattomia. Koron oikeasta korkeudesta tai helman pituudesta ei minulla ole aavistustakaan. Tahdon silti edelleen muotiblogata, joten täältä pesee ja linkoaa (hups, erittäin huono vertauskuva kuten kohta huomataan, sori).

Eli näin pukeuduin tänään.

Paita: imetyspaita, jonka väri on ollut joskus sävyä nougat, nyt ottanut itseensä jossain pyykissä ja sävy lähentelee vauvankakkaa. Tosi kätevää, koska tässä värissä ei näy mikään perustahra kovinkaan pahasti. Ketsuppi näkyy, mutta sitä on selkäpuolella joten ei näy kuvassa. Muuten kiva paita, läskiystävällinenkin. Tilattu netistä vuonna nakki ja kanto, en valitettavasti muista valmistajaa kuten en mitään muutakaan.

Hame: ostopaikasta ei mitään mielikuvaa.Oli alkujaan luonnonvalkoinen (tooooodella huono idea lapsiperheelliselle tai melkein kenellekään, miettikää nyt, valkoinen hame!) mutta värjäsin jonkun ikitahran takia ruskeaksi. Värjäys onnistui ja tykkään kovasti, joskin langat jäivät valkoisiksi. Ei tunnu missään. Edessä vasemmalla on sinappitahra, siis oikeaa sinappia, ei kakkaa. Oikealla on runsas puklutahra, joka ei valitettavasti kuvassa näy. Tämä hame on muuten kiva, mutta kaksiosainen eli alushame on kapeampi kuin päällimmäinen hörsö ja siksi kovin irrallaan päällikankaasta. Tämä aiheuttaa sen, että kun kiireellä käy vessassa (yksi lapsi huutaa ja toinen putoaa päälleen jostain sillä aikaa, siitä kiire) tuo alempi hame jää jos ei pikkuhousujen sisään niin ainakin jotenkin ryttyyn ja sitten näyttää taas tyhmältä. Pienellä asettelulla ihan hyvä vaate.

Kengät: suureksi ilokseni löysin keväällä Haloselta ihan samanlaiset puukengät kuin edelliset olivat. Tosin ne edelliset olivat ruskeat, mikä värinä miellytti enemmän. Ne palvelivat uskollisesti, käytin niitä kaksi vuotta kesät talvet. Raskaana ollessa ihan loistavat, kun ei tarvitse solmia eikä asetella, eivätkä mene littaan vaan jalan voi tosiaan vaan sohaista sinnepäin ja jalassa on. Vauvaa liinassa kantaessa ihan ehdottomat. Ja laiskalle muuten vaan kivat. Kesällä paljaassa jalassa, keväällä ja syksyllä sukan kanssa, talvella villasukan kera. Sitä paitsi tässä säästää, kun ei osta erikseen talvi- ja kesäkenkiä. Kaupan päälle aiheuttaa ihmisille huvitusta. Win-win -tilanne siis.

Kuva on otettu keittiön lattialla, tavoitellen asusteille sopivaa rentoa otetta.

1803077.jpg

Niin että nyt on muotiblogattu. Kuvioon kuuluu vielä loppulätinä, jossa kerrotaan että nyt rentoudun rankan muotipäivän päälle vuonna 2001 ostetuissa vaaleanpunaisissa Ressu-pyjamahousuissa joita olen käyttänyt myös molempien raskauksien aikana, eli ovat pikkuisen löysät, ja miehen vanhassa paidassa (mies hylkäsi tämän vain 20 vuotta vanhan pitkähihaisen t-paidan koska se oli vähän nafti, mutta mitä sitä hyvää vaatetta pois heittämään kun kerran vaimo voi sitä vielä käyttää ja ihan hyvä se on. On.).