asustaa sammakko. Kun se koti kerran on niin kultainen, niin miksei se sammakko pysy siellä? Pihalla voisi käväistä ja sitten takaisin hirsiseinäin suojaan. Eikä mitä, sammakot on oikeasti tosi symppiksiä ja tykkään niistä kovasti, mutta kun ne tuppaavat ajankulukseen hyppimään ulos suustani epäsopivissa tilanteissa, niin parempi olisi kaikille että pysyisivät siellä Sammakkolassa.

Sopivan yleisön kohdatessani minusta kuoriutuu esiin draamakuningatar. Liioitteleva, rutiseva kailottaja. Parilla sanalla sanoen siis hirveän rasittava ihminen. Sellainen joka kuooooleeeee kun on niin kylmä (alle nollan, toim.huom.) tai kun piti kävellä monta metriä ylämäkeen ja ihan hengästyi. Tai joka toivoo kuolevansa pois kun sairastaa rotavirusoksuöklötautia (tosin siinä kohtaa liioittelu oli aika vähäistä). Tai jota v-tuttaa niin että verisuoni katkeaa päästä, tai joka ei kestä, ei jaksa, ei pysty käsittelemään olemaan elämään tietyn sukulaisihmisen olemista ja siksi pää räjähtää.

Tähän kohkaamisen kuvaan kuuluu se, että tällainen kommentti pääsee suusta tilanteessa, jossa jonkun läsnäolevan läheinen on kuollut juuri aivoverisuonen katketessa, tai yleensäkin kuollut. Päiden räjähtelyä onneksi sattuu harvemmin näin siviilioloissa. Tosin todennäköisesti osun vielä rääkäisemään jotta pää räjähtää! kun läsnä on jonkun räjähtäneen läheinen. En olisi yllättynyt.

Rakkaat ystävät. Yritän hillitä. En tee sitä ilkeyttäni (en ole kovinkaan ilkeä) enkä edes tyhmyyttäni (koska yleensä tajuan sanomani sillä sekunnilla kun se suustani pääsee) vaan ihan vain ajattelemattomuuttani. Kun ne ilmaisut ovat jossain aivokurkiaisessa jemmassa ja sieltä ne singahtelevat. Tai sitten en vain osaa kasvattaa sammakkoja kunnolla käyttäytyviksi tai sammakoita ei pysty kasvattamaan. Sammakot selvästi tykkäävät minusta. Ajatteleminen taas on aina ollut vähän työlästä eikä ainakaan suju yhtä nopeasti kuin puhuminen.

On hirveää ajatella että joku voi luulla minun vitsailevan vakavalla asialla, tai että annan kuvan kuin en ottaisi toisten menetyksiä todesta. Älkää luulko, olkaa kilttejä. Yritän skarpata. En tarkoita mitään pahaa.

Niin ja jos joku sattuu näkemään vaikka Ostosteeveessä sellaisen mukanakuljetettavan luukun joka aukeaa jalkojen alla ja jonka kautta voi sitten vajota maanrakoon kun möläyttää jotain ääliömäistä, niin ostan sellaisen mielelläni. Tai jonkinlaisen oikolukijan (KonnaVexPro?) joka sensuroi puheeni etukäteen. Tilausta olisi.