Olen koukussa Blogilistaan. Vähän väliä ja ihan jatkuvasti pitää käydä tarkistamassa, onko seuraamiani blogeja päivitetty. (Vaikka listan mukaan ei olisikaan, tarkistan blogista itsestään koska se on saatettu päivittää vaikka vartti sitten eikä näy listalla vielä.) Minusta on ihana lukea juttujanne. Tulee ihan oikea ja vilpitön hyvä mieli kun joku tuttu on kirjoittanut jotain uutta. Olen koukussa, pahemmassa kuin Zookeeperiin tai Kuntavisaan ikinä.

Joskus kauan sitten olin koukussa Vauva-lehden On line -keskusteluun. En niinkään siksi että keskustelu olisi ollut jotenkin avartavaa ja tuottanut hyvää mieltä, oikeastaan päinvastoin, vaan koska ko. palsta on uskomattoman laaja läpileikkaus suomalaisten äitien elämästä. Nälvimistä, valittamista, avointa rienausta, sisäpiirejä, kuppikuntia, väärien tietojen ja mutun jakamista totuuksina, yleistämistä, aliarviointia. Ja sokerina pohjalla onnistuneita provoviestejä ja huijauksia. Tunnustan syyllistyneeni itsekin sellaisiin. Olen mm. "keskustellut" puolen sivun verran aiheesta onko rusina marja. Ja voi mitä tarinoita sitä onnistuukaan keksimään kun on tylsää. Toiset vielä uskovat niihin. Tarkennetaan, että olen ollut aika kiltti silläkin foorumilla, ainakaan tahallani en ole vaikeuttanut kenenkään elämää. Olen satunnaisesti antanut myös järkeviä neuvoja. Tuppaavat vain hukkumaan sen tauhkan sekaan. Lopetin koko palstan lukemisen siinä vaiheessa kun huomasin että tulen aina vain vihaiseksi. Olkoot siellä mielipiteineen. Mutta kyllä vieläkin huvittaa sekin miten mainitsin että vessanpöntön peseminen 1-vuotiaan lapsen kanssa kotona ollessa on turhan hankalaa (näillä sanoilla) ja hupskeikkaa, äkkiä juttu oli niin että meillä kahlataan polvia myöten peessä ja syödään aina samoilta lautasilta tiskaamatta niitä välillä, kun kotityöt ovat niin hankalia. Hmmh. Pitäisiköhän mennä avartamaan maailmankuvaansa taas... No en mene, en jaksa.

Mutta se Blogilista. Se on kiva. Jotta kaino pyyntö; te jotka bloggaatte mutta ette ole sinne vielä tuotostanne listanneet, tehkääpä se oitis. Se on vaan niiiiiin kivaa kun yhdellä klikkauksella näkee ketkä kaikki ovat kirjoitelleet kivoja just tänään :)