Nukutin Oon tuossa tovi sitten yöunilleen (nyt maailman suloisin lapsi nukkuu poikittain patjallaan rutistaen tiukasti pehmomuumia) ja yllättäen taas ehdin miettiä asioita. Yhtä yllättäen kerron taas uskolliselle lukijakunnalleni mitä tuli mietittyä. Kas tällaisia:

  1. (Auts, tästä tulee lista) Mikä tai mitä on hulva? Siis mitä puuttuu kun meno on hulvatonta? Jos hulvattomuus tuntuu ahdistavalta, voiko laittaa lehteen ilmoituksen jotta ostetaan yksi vähänkäytetty hulva, tarjoukset tlk nim. Hulvaa vailla? Ja millaisia vastauksia tällaiseen ilmoitukseen tulisi? (Luultavasti suunnilleen tyyliä 25 cm, tumma, komea ja puutteessa, vastaa nyyyyyyy jooko.)
  2. Vastaavasti mikä on hervo? Kun on hervoton, mitäs silloin uupuu? Hervahtamisenkin tiedän ja sen merkityksen, mutta ei se nyt auta.
  3. Mistä ihmeestä tulee sanonta "väkeä kuin pipoa"? Minä en näe tässä mitään logiikkaa tahi järkeä. Mitä halvatun pipoa, miten se liittyy väkimäärään?
  4. Miksei kukaan enää nykyään toivota toiselle ristiriitatilanteessa että syö pääsi? Mainio pikku tokaisu joka kertoo kaiken oleellisen eikä tarvitse edes kiroilla.  

Minä muuten kiroilen liikaa. Kielenkäyttöni on törkeää. Anteeksi, oli. Koska en ole ikinä harrastanut värikästä alatyylin kielenkäyttöä silloin, kun läsnä on lapsia, ja nykyään lapsi tai useampi on käytännössä aina läsnä, en sitten kiroile. Paitsi tänään kun Oon Aku Ankan auto -mallinen potkumobiili jyräsi molemmat varpaani. Se on poikkeus kun varpaisiin sattuu tosi paljon. Silloin ei ole väliä pienistä korvistakaan. Muuten ilmaisut kuten voi ny pyrstö (toisen takalistoa merkitsevän sanan tilalle ujuttautunut), voi tuska, no voi elämä ja voi järki ovat tätä uutta kiltimpää verbaalikkoani.

Ja sitten kun oikeasti akuutisti kyrsii niin totean karskisti että voi ny vitun perse. Se on sitä kiteyttämistä.