Nimittäin se aika kuukaudesta. Ei, menkat eivät ole alkaneet, negatesti on uusittu, joten odotellaan. Odotellessa johkaannuin selaamaan kantapuotini Hilivinksiksen uusia (kesto)sidekuoseja. Oijoi. En tilaa, en tilaa, en tilaa... Kestän nyt pari viikkoa, sillä 31.3.07 hulinoidaan Turussa kestovaippojen tiimoilta, joten eiköhän tuolla jokunen sidetarjouskin ole. Ei siis mitään järjen huitalettakaan tilailla nyt mitään mistään. Mutta... mä haluun.

Siinä googlaillessani luopiona muitakin puoteja törmäsin äärettömään huvittavuuteen. Ensin tuhahdin vähän ylenkatseellisesti, kuten kestohörhön kuuluu, mutta innovaatio valtasi aika nopeasti mielen. Vuokkoset on siis kehittänyt tälläisen (vaniljanhajuinen terveysside, tiedoksi niille jotka eivät kaikkia näitä linkkejä jaksa aukoa). Huhhuijaa. Siinä sitten teini löyhähtää vaniljalta menkkapäivinä. Silloin kun minä olin teini ja menkat olivat nolo juttu joka piti koulussa kaikin keinoin salata (eikä meillä ollut edes ovellisia vessoja kuin yksi käytävässä, ja sekin varattu suunnilleen salmonellapotilaille), kamalinta oli kun se jättipaksu Nainen-side rapisi, näkyi housujen läpi (kyllä, tämä oli ihan todellisuutta, eivät olleet mitään millinpaksuisia ne rätit), kulkeutui selkään onnettoman teippiraidan petettyä tai valui lahkeesta ulos liikuntatunnilla kuten kaverille kävi. Ei siinä tiimellyksessä tullut miettineeksi että josko se haisee. Se miltään haissut, sehän vaihdettiin tarpeen tullen. No nämä nykyteinit vissiin sitten huolestuvat haisuista kun ei ole muuta mistä huolestua, teippiraitoja taitaa olla nykyisin useampi. Vastauksena huutoon siis tämä vaniljanhaju.

Hmmh. Ensinnäkin vanilja on haju jolle en lämpene. Wunderbaum siitä tulee mieleen eikä mitään muuta. Mistähän valmistajalle on tullut oletus, että teini haluaa toosansa haisevan vaniljalta? Onkohan tästä tehty kuluttajatutkimus? En ole ikäryhmää, joten minulta ei ole kysytty. Ilmoittautukoon joku nuorempi, jos on moiseen kyselyyn vastannut jossain. Mutta eihän toki vanilja ole ainoa käyttökelpoinen haju. Kerttissiteistä mulla nyt on selkeä mielipide, että ne eivät ole käyttökelpoisia ollenkaan, tai ainakaan ensisijaisia, joten laajennetaanpa tätä vähän. Idea on nyt vapaasti lainattavissa.

Kestositeenhän voi kätevästi hajustaa aina kulloisenkin mielialan tai tarpeen mukaan. Jos hajua roiskahtaa ylettömässä määrin niin, että käry vie omankin tajun ja tainnuttaa lähimmäiset ja/tai houkuttelee naapuruston koirat paikalle, ei muuta kuin side pyykkiin ja uutta putkeen. Tässä näin ihan tuota pikaa miettimättä tuli mieleen vaihtoehtoisia hajusteita vaihtuviin tilanteisiin:

  • aamulla kahvia, piristää kivasti
  • vapaapäivänä kanelia, tulee leivottua tai ainakin kodikas olo
  • työpäivänä sitruunaa, pysyy hereillä ja virkeänä
  • iltapäivällä suklaata kun alkaa väsy yllättää (kaakao käy hyvin)
  • yöksi laventelia, rauhoittaa kivasti
  • flunssassa eukalyptusta, pysyy röörit auki

Siis tämähän on loistava idea. Pitää ehkä kirjoittaa Vuokkosille ja kiittää tästä. Nyt kun vielä menkat alkaisivat että pääsisi kokeilemaan (ja uuteen yritykseen...)